Általános kérdések

Fém alkatrészek

Minden fém alkatrészünket rozsdamentes alapanyagból gyártjuk, elkerülve a korrodálódást.

Termékeink tisztítása

– Rozsdamentes és krómozott felületek esetén (különösen fém szifonjaink és beltéri folyókáink fém rácsainál): javasoljuk a langyos vízben feloldott kevés folyékony szappanos vízzel történő tisztítást, majd tiszta langyos vízzel történő öblítést, puha ronggyal szárazra törlést. Ezek a felületek semmiféle súroló, maró hatású vegyszerrel nem tisztíthatók! Ne tegye ki a felületet csavarodásnak, ütődésnek, karcolásnak, egyéb fizikai hatásoknak. – Műanyag szifonok tisztítása: Szifonjaink esetében javasoljuk a félévente történő tisztítást. Ennél hosszabb idő utáni tisztítás során nem garantálható, hogy fizikai behatás nélkül nem sérülnek a hollandi illesztések és tömítő gyűrűk a rárakódott szennyeződések hatására. Ilyen sérülésnél a hollandi mellett szivárgás jelentkezhet, melyet vízkőlerakódás is jelezhet. A szennyezőanyagok leülepedését mindig kevés tisztítószert használva és utána bő forró vizes öblítéssel lehet megelőzni.

Szerelés

A könnyű szerelhetőség érdekében minden termékünknél, melyen hollandi és/vagy tömítőgyűrű található még a beépítésük előtt ajánlatos szilikonzsírral (vagy szilikonspray-vel) bekenni, amely víztaszító és jó kenést biztosít még a fémes meneteknek is.

Nem a használati utasításnak megfelelően történt a beszerelés. Mi a teendő?

Beszerelés és üzemeltetés előtt kérjük figyelmesen olvassák végig a beszerelési és használati útmutatóinkat. A javasolttól eltérő módon beépített termékekért a Styron Kft. nem vállal felelősséget.

Styron termékekkel kapcsolatban felmerült műszaki problémákkal hova fordulhatok?

Minden garanciális problémát érintő kérdéssel fordulhat kollégáinkhoz az alábbi elérhetőségek egyikén:

e-mail: styronkft@styron.hu Tel.: +36-29-629-030 Fax: +36-29-629-030 / 117

Kádszifonok

Dugó

A dugó nyitott, függőleges állapotban terhelés hatására (a rugónak köszönhetően) a kádaljára vezeti a ránehezedő erőt, megóvva azt a töréstől.

A beépített automata kádszifonhoz hozzá szeretnék férni, hogyan lehetséges?

Cégünk a kellemetlenségek elkerülése érdekében javasolja a kádszifonok beépítésénél a csempeajtó kialakítását. Ennek hiányában a kádszifon javítása csak csempe bontásával lehetséges.

Beltéri folyóka

Rozsdamentes fedrácsos zuhanyfolyókát vásároltam. Van-e lehetőség már beépített zuhanyfolyókánál bontás nélkül üvegrácsra átcserélni?

Zuhanyfolyókáinkat úgy terveztük meg, hogy lehetőséget biztosít a rácsok cseréjére. Két kis műanyag köz darab segítségével megoldható az üvegrács behelyezése.

Mi az átfolyási értéke a zuhanyfolyókának?

Rozsdamentes rácsú típusok esetén max. 60 liter/min. (kivéve a Klasszik és Floor típust) Üvegrácsos típusok, valamint Klasszik és Floor típusok esetén max. 50 liter/min.

Mire jó a kettősbűzzár?

A kettősbűzzár (más néven mechanikus és víz bűzzár) segítségével hatékonyan tudjuk megakadályozni a lakótérbe történő bűz beáramlását. A szimpla vízbűzzár hátránya, hogy nem állandó használat mellett ezt csak egy ideig tudja megvalósítani. Ezért saját termékeinkbe golyós mechanikus bűzzár kerül beépítésre, mely a vízbűzzár hátrányát hivatott kivédeni.

Szifonok

Miért jó a helytakarékos szifon?

A helytakarékos szifonok fontos előnye, hogy a mosogató alatt plusz helyet nyerhetünk. Lehetőség nyílik a szemetes, felmosó vödör, tisztítószerek, stb. tárolására.

Emellett alkalmazható mozgáskorlátozott mosdókhoz, valamint alkalmas több mint 20-30 cm-es oldalelhúzásra rossz falkiállás esetén.

Emellett alkalmazható mozgáskorlátozott mosdókhoz, valamint alkalmas több mint 20-30 cm-es oldalelhúzásra rossz falkiállás esetén.

Légbeszívók

Kiszáradt a vízbűzzáram, mi lehet ennek az oka?

A szennyvízhálózat ejtővezetékén nagyobb magasságból lezúduló víz vákuumot idéz elő, melynek következtében a bűzzárakból eltávozhat a víz. Ezen jelenség kiküszöbölésére szolgálnak a légbeszívók, azáltal hogy a hálózatban lecsökkenő nyomás hatására automatikusan kinyitnak és levegőt engednek a rendszerbe.

Padlószifonok

Milyen típusú padlószifonokat lehet kapni, milyen előnyei vannak a szifonoknak?

A Styron Kft. gazdag választékban kínálja a vásárlói igényeket teljes mértékben kielégítő padlószifonjait. Ennek megfelelően megtalálhatók az egy-, kettő és háromágú, alsóelfolyású szifonok. A Polipropilén alapanyagból készült szifonok ragasztott kötéssel szerelhetők, egyes típusai pedig szigetelőlappal vannak ellátva. A szigetelőlap anyaga PVC, így minden más szigetelőanyaghoz ragasztható és hegeszthető. Tokozás: A Polipropilén alapanyagból készült szifonok a tokos, gumigyűrűs illeszthetőségüknek köszönhetően megfelelnek a korszerű szereléstechnológia követelményeinek. Valamennyi típus bővíthető kettős bűzzárral, amely a szifon teljes kiszáradása esetén is védelmet nyújt a kellemetlen szagok ellen. Magasítók: A szifonokhoz rendelkezésre álló, esztétikus rozsdamentes fedlappal ellátott magasítóelem tetszés szerinti méretre vágható, igazodva a padlószerkezet vastagságához.

WC Tartályok és kiegészítők

Milyen típusú beépíthető WC tartályok kaphatóak?

Falszerkezettől függően három rendszer közül választhatunk: Téglafalas, vagy YTONG-os előtét falazat mögötti: Niagara Gipszkartonos előtét falazat mögötti: Niagara Fix Oldalfali rögzítéses: Niagara Fix Plus. A különbség csak a falhoz rögzítés módjában mutatkozik. Mindhárom rendszer közös jellemzője a megbízhatóság, könnyű szerelhetőség, helytakarékosság. A működtetés a kétgombos formatervezett nyomólappal történik, mely a tartály egyetlen falon kívüli alkatrésze. A két gomb kisebb, illetve nagyobb mennyiségű öblítést tesz lehetővé, szem előtt tartva a víztakarékosságot.

WC Bekötők, excenterek

Milyen típusú WC bekötők vannak?

A Styron Kft. WC bekötő családját különböző hosszúságú egyenes bekötőcsövek, excenteres lefolyócsatlakozók és bekötő könyökök alkotják. A változatos termékkínálat, mindenféle WC bekötési megoldásban segítséget nyújt. A gumitömítések kialakítása és kiváló minőségű alapanyaga együttesen garantálják a könnyű szerelhetőséget és a tartós, szivárgásmentes bekötést.